Onze filosofie

Welkom in de wereld van virtual reality, dé manier om ervaringen om te zetten in werkelijkheid. enCircle gelooft in de kracht van 360 graden video. Het inzetten van een 360 graden video of virtual reality ervaring biedt kansen om merken tot leven te brengen. Wij zijn gespecialiseerd in het faciliteren van Virtual Reality ervaringen.

Maak dromen waar

enCircle gelooft erin dat haar producten ontstaan uit dromen. Deze dromen zijn niet alleen gebaseerd op die van de klant, enCircle helpt ook mee aan het creëren en vormgeven van deze dromen. Met dit in gedachte creëert enCircle 360 graden video's welke meer dan beelden tonen, er ontstaat een realistische beleving op een virtuele manier. enCircle biedt meerdere opties om deze beleving te realiseren, aangepast op uw wensen en doeleinden van de communicatie-uiting.

Deze opties bestaan uit een 360 graden video of 360 graden livestreaming, beide kunnen gecombineerd worden met visuele effecten. De doelgroep bereiken door gevoelens los te maken, dat is het doel van een communicatie uiting. Echter, het einddoel is voor ieder project verschillend. Zo kan het einddoel zijn om impact te maken op de kijker, de kijker te vermaken of om de kijker kennis bij te dragen over een bepaald onderwerp of proces. Waar virtual reality in het verleden voornamelijk werd gebruikt om kijkers te vermaken, kan het nu voor meerdere doeleinden effectief worden ingezet. enCircle zoekt graag met u naar een 360 graden video toepassing voor uw organisatie.

Verbinding
Beleving
Sturing

360 graden video maken

Een 360 graden video is een video die wordt gemaakt met een speciale camera. Deze kan een situatie in één keer in 360 graden opnemen. Het eindresultaat kan op verschillende manieren worden beleefd. Door middel van virtual reality brillen kan de kijker meegenomen worden naar een plek, situatie of verhaal. Verder kan een 360 graden video bekeken worden op platforms zoals Facebook en YouTube, waardoor de video toegankelijk is voor een gevarieerd publiek.

VR_icon_360graden.png
icon_360graden_marketing.png

360 graden livestreaming

Iedere beleving is weer uniek en daarmee de passende manier om deze te communiceren idem. Voor de belevingen waarbij de tijd van plaatsvinden een rol speelt biedt enCircle de mogelijkheid om de 360 graden video live te streamen. Tijdens een finale uitzending van een bekend tv programma in de stoel van de jury zitten? Midden in het publiek zitten van een belangrijke voetbalwedstrijd? Door een 360 graden video te livestreamen wordt er ingespeeld op de charmes van het live meemaken.

enCircle heeft verschillende livestream projecten gedaan. Zo heeft enCircle tijdens de gaypride een 360 graden livestream gemaakt, waardoor de hele wereld tijdens het event mee kon varen door de grachten van Amsterdam. Tijdens de finale van The Voice kids Arab maakte de door enCircle gerealiseerde 360 graden livestream het mogelijk om als fan virtueel in de studio aanwezig te zijn. Verder zorgde een virtual reality livestream van het optreden van Di-Rect in het glazen huis tijdens Serious Request ervoor dat, doormiddel van meer dan 60 VR brillen, omstanders konden meegenieten van het optreden.

Making
a visible
difference

Het creëren van een 360 graden video/livestream bestaat uit meerdere fases. enCircle vindt het belangrijk dat in de verschillende stadia van het project de klant zijn of haar mening kan doorvoeren. Dit gebeurt geleidelijk, waardoor de klant onder begeleiding wordt meegenomen. De fases zijn als volgt:

Pre-productie

De eerste voorbereidingen voor een goed eindproduct worden hier gemaakt. De voorbereidingen komen veel overeen met die van een traditionele (16:9) film. In deze fase draait het om het inventariseren van de wensen, het concretiseren van de boodschap en het doel van de ervaring vaststellen. Vanuit deze basis wordt vervolgens het concept bedacht, de storyline uitgeschreven en een gedetailleerde planning voor de draaidag gemaakt.

Productie

De productiefase vindt plaats op de draaidag. enCircle zorgt ervoor dat de creatieve plannen van de pre-productie gerealiseerd worden en op een optimale manier worden vastgelegd. Dit is het moment waarop alle voorbereidingen op haar plek vallen. De vooraf uitgedachte scènes worden fysiek zichtbaar op het beeld. Afhankelijk van de grootte van de productie verzorgt enCircle de camera equipment met een operator tot aan een hele crew. Deze crew kan uiteenlopen van een regisseur met een geluidsman extra tot zelfs licht, visagie en de inzet van gecertificeerde drone operators.

Post-productie

Tijdens de postproductie wordt de spreekwoordelijke ruwe steen omgetoverd in een glimmende diamant. De processen variëren van stitchen (van de verschillende lenzen één beeld maken), monteren en de sound design. Dit is grofweg de laatste fase, voordat het resultaat kan worden beleefd door de virtual reality bril. In deze fase werkt enCircle met verschillende feedback momenten, waarin samen wordt nagedacht over verbeterpunten. Uiteindelijk willen wij samen met u toewerken naar een 360 graden video welke past bij uw wensen.

Het verschil ervaren
Gevoelens tot leven brengen
Emoties sturen

Branches & sectoren

Virtual reality kan op vele manier worden ingezet, hierdoor werkt enCircle samen met klanten uit allerlei sectoren. In het verleden werd virtual reality voornamelijk ingezet voor marketingdoeleinden, tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor sales- en trainingsdoeleinden. Om hier een voorstelling van te geven, is hieronder per branche een compilatie gemaakt van de door enCircle geproduceerde content.

Fish-Eye-Lenzen.png
storytelling-icon.png

360 graden storytelling

Iedereen houdt van een goed verhaal, of het nou een roman, een film of een verhaal van een vriend of vriendin is. Wat maakt het dat verhalen onze aandacht trekken? Onderzoek toont uit dat verhalen allerlei gelukshormonen vrij maken. Deze stoffen worden geassocieerd met beloning, plezier en genot waardoor de verhalen langer blijven hangen.

Al deze eigenschappen maken het dat storytelling in virtual reality een uitstekende manier is om informatie over te brengen. Met deze gedachte streeft enCircle ernaar om elke productie naar een hoger niveau te tillen. Door samen met bedrijven authentieke verhalen te creëren die de hersenen van de kijker aan het werk zetten, brengt enCircle samen met u het verhaal van uw merk tot leven.

"De kracht van storytelling zit in de ordening van informatie die wordt overgedragen, dit zorgt voor verbinding, beleving en sturing."

Waarom enCircle?

enCircle biedt meer dan alleen haar specialisme in virtual reality technieken, wij kijken verder dan de VR belevenis en denken met u mee over de inzetbaarheid. enCircle streeft naar 360 graden video content welke oplossingen voor uw organisatie teweeg brengt.

  • Breed inzetbaar

  • Eenvoudig en schaalbaar

  • Innovatief en duurzaam

Interesse gewekt of heeft u vragen?

Neem contact op