"We are in the business of selling pleasure. We don't sell handbags or haute couture. We sell dreams". Aldus Alain Wertheimer.

enCircle gelooft erin dat haar producten ontstaan uit dromen. Deze dromen zijn niet alleen gebaseerd op die van de klant, enCircle helpt ook mee aan het creëren en vormgeven van deze dromen. Met deze denkwijze creëert enCircle 360 graden video's die niet alleen beelden tonen, maar een realistische beleving op een virtuele manier. Deze beleving kan gerealiseerd worden door een 360 graden video, door 360 graden livestreaming of gecombineerd met visuele effecten. De doelgroep bereiken, dat is het doel van de communicatie uiting, echter is het einddoel voor ieder project verschillend. Zo kan het einddoel zijn om impact te maken op de kijker, de kijker te vermaken of om de kijker kennis bij te dragen over een bepaald onderwerp of proces. Virtual reality content is dus niet alleen maar vermakelijk het is ook voor meerdere soorten doeleinden effectief.

Wat is 360 graden video?

Een 360 graden video is een video die wordt gemaakt met een speciale camera. Deze kan een situatie in één keer in 360 graden opnemen, hierdoor is het beeld vanuit elke hoek te zien. Het eindresultaat kan op verschillende manier worden beleefd. Zo zijn er virtual reality brillen die de kijker meeneemt naar een plek, situatie of verhaal. Maar ook kunnen 360 graden video's worden bekeken op platforms zoals Facebook en YouTube, waardoor de video toegankelijk is voor ieder soort publiek. De 360 graden video's kunnen niet alleen op verschillende manieren worden beleefd, maar ook op verschillende plekken. Zo hoef je niet meer naar een plek af te reizen, maar kan je bijvoorbeeld vanuit de luie stoel een tour maken door je lievelingsstad. Dit allemaal met het gevoel dat je écht ter plaatse bent.

VR_icon_360graden.png
icon_360graden_marketing.png

360 graden livestreaming

Iedere beleving is weer uniek en daarmee de beste manier om deze te communiceren idem. Juist voor de belevingen waarbij de tijd van plaatsvinden een belangrijke rol speelt biedt enCircle de mogelijkheid om de 360 graden video live te streamen. Tijdens een finale uitzending van een bekend tv programma in de stoel van de jury zitten? Midden in het publiek zitten van een belangrijke voetbalwedstrijd? Door een 360 graden video live te streamen wordt er ingespeeld op de charmes van het live meemaken en is er een optimale realistische beleving! Nieuwsgierig naar ons werk? Check het portfolio!

Making
a visible
difference

Het creëren van een 360 graden video/livestream bestaat uit meerdere fases, afhankelijk van de wensen kan enCircle de verantwoordelijkheid van de productie op zich nemen of de voorbereidende werkzaamheden van de klant aanvullen met onze eigen expertise. enCircle vindt het belangrijk dat in de verschillende stadia van het project de klant zijn of haar mening kan doorvoeren. Dit gebeurt geleidelijk, waardoor de klant onder begeleiding wordt meegenomen. De fasen zijn als volgt:

Pre productie
Productie
Post-productie

"Een goede pre productie is het fundament van een uitstekend eindproduct.". Alje Hoving.

Preproductie

Alle eerste voorbereidingen om een goed eindproduct te realiseren worden hier gerealiseerd. De voorbereidingen komen veel overeen met die van een traditionele (16:9) film. In deze fase draait het om het inventariseren van de wensen, het concretiseren van de boodschap en het doel van de ervaring vaststellen. Vanuit deze basis wordt vervolgens het concept bedacht, de storyline uitgeschreven en een gedetailleerde planning voor de draaidag gemaakt.

Drone-360-Graden-Camera.png

Productie

De productiefase vindt plaats op de draaidag. enCircle zorgt ervoor dat de creatieve plannen van de pre-productie gerealiseerd worden en op de optimale manier worden vastgelegd. Dit is het moment waarop alle voorbereidingen op haar plek vallen. De vooraf uitgedachte scenes worden fysiek zichtbaar op het beeld. Afhankelijk van de grootte van de productie verzorgt enCircle de camera equipment met een operator tot aan een hele crew. Deze crew kan uiteinlopen van regisseur met een geluidsman extra tot zelfs licht, visagie en figuratiebegeleiding.

Postproductie

Tijdens de postproductie wordt de ruwe steen omgetoverd in een glimmende diamant. De processen variëren van stitchen (vanuit de verschillende lenzen één beeld maken), monteren en de sound design. Dit is grofweg de laatste fase, waarna het resultaat kan worden beleefd.

De kracht van storytelling zit in de ordening van
van informatie die wordt overgedragen, dit zorgt
voor verbinding, beleving en sturing.
storytelling-icon.png

360 graden storytelling

We houden allemaal van een goed verhaal, of het nou een roman een film of een verhaal van een vriend of vriendin is. Wat is het dat verhalen onze aandacht trekken? Onderzoekt toont uit dat verhalen allerlei gelukshormonen vrij maken. Deze stoffen worden geassocieerd met beloning, plezier en genot waardoor de verhalen langer blijven hangen. Al deze eigenschappen maken het dat storytelling in virtual reality een uitstekende manier is om informatie over te brengen. Met deze gedachte streeft enCircle ernaar om elke productie naar een hoger niveau te tillen. Door samen met bedrijven authentieke verhalen te creëren die de hersenen van de klant aan het werk zet, brengt enCircle samen met u het verhaal van uw merk tot leven.

Branches & sectoren

Virtual reality kan op vele manier worden ingezet, hierdoor werkt enCircle samen met klanten uit allerlei sectoren. In het verleden werd virtual reality voornamelijk ingezet voor marketingdoeleinden, tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor sales- en trainingsdoeleinden. Om hier een voorstelling van te geven, is hieronder per branche een compilatie gemaakt van de door enCircle geproduceerde content.

Fish-Eye-Lenzen.png

Waarom enCircle ?

enCircle is niet alleen gespecialiseerd in virtual reality technieken, er wordt verder gekeken dan het plaatsen van de camera. enCircle streeft ernaar het doel en het gewenste resultaat van de klant te doorgronden en vanuit deze wensen aan de slag te gaan. Dit allemaal om het beste eindresultaat in samenwerking met de klant te creëren. "Making a visible difference."