Wat zijn de eigenschappen van een goede 360 graden livestream?

 

Wij hebben al veel 360 graden livestreams voorbij zien komen of zelf opgezet. Maar niet elke 360 livestream is interessant om te kijken. Sterker nog sommige 360 graden livestreams boden in onze ogen geen meerwaarde, maar deden zelfs afbreuk aan het merk. Hieronder vertellen we meer over waaraan gedacht moet worden voor je een 360 graden livestream opzet.

 

In welke gevallen kan beter niet gekozen worden voor een 360 graden livestream?

Er is geen gouden regel wanneer je voor een 360 graden livestream of een ander kanaal moet kiezen. Belangrijk is wel om na te denken op welke manier het budget het beste besteed kan worden. Hierbij twee voorbeelden waarvan wij denken dat dit niet geschikt is voor een 360 livestream:

  • Een presentatie met één 360 graden camera livestreamen is geen goed plan. Met een broadcast camera kan de presentatie beter vastgelegd worden waarmee de informatie goed in beeld komt.

  • Een sportwedstrijd volgen met een 360 livestream vanaf de tribune is ook minder interessant. Dit kan je beter aanpakken door meerdere 360 graden camera’s dicht bij de actie te plaatsen of te werken met second screen informatie waarbij extra beelden aan de stream worden toegevoegd.

 

Wat is je doel van de 360 graden livestream?

Wil je informeren, een communicatievraagstuk oplossen, de technologie aan je merk verbinden of een gave ervaring bieden? Wanneer hier van te voren goed over nagedacht wordt is het tijdens het proces makkelijker om keuzes te maken welke elementen meer waarde geven aan de 360 graden livestream.

 

Hoe ervaart de doelgroep de 360 graden livestream?

Het is belangrijk om niet te vergeten voor wie je de 360 graden livestream produceert. Wie is je doelgroep en op welke manier bereik je hen? Veel 360 live uitzendingen worden online / op social media kanalen geplaatst. De gebruiker bekijkt de video op zijn computer of via zijn mobiele apparaat. Zelf vinden wij het het gaafst als de livestream bekeken wordt via VR headsets. Het is in de huidige consumentenmarkt nog niet vanzelfsprekend dat iedereen thuis een VR headset tot zijn/haar beschikking heeft. Als oplossing hiervoor kan gedacht worden om een pop-up virtual reality bioscoop te faciliteren, waar mensen een VR bril op kunnen zetten om de 360 graden livestream te ervaren.

 

Camerapositie(s) en interactie met de 360 graden camera

Andere mogelijkheden om de 360 livestream interessanter te maken is om te werken met meerdere cameraposities waarbij, net zoals bij een tv-uitzending, door een regisseur geschakeld wordt. De kijker krijgt nog steeds alle vrijheid om in de 360 graden video rond te kijken, alleen de shot wisselingen worden gedaan door een regisseur (live). Bedenk eens hoe gaaf het is om op deze manier bijvoorbeeld een optreden van jouw favoriete artiest te volgen.

 

Zelf een idee voor een interessante 360 graden livestream? Neem dan contact met ons op, samen zullen we kijken naar jouw mogelijkheden!