De komende vijf jaar van Virtual Reality

De eerste keer dat ik de Oculus Rift op mijn hoofd had, was het als magie. Virtual Reality is het koninkrijk van science fiction, dit apparaat maakte VR meeslepend en toegankelijk voor publieke toepassingen.

 

Sindsdien springen de VR games, videos en andere mogelijkheden uit de grond. Wanneer de prijs van VR headsets naar beneden gaat en de technologie verder verbeterd zullen de gadgets plaats nemen in elk huishouden naast de radio, tv en computer. 

 

Virtual Reality is te magisch om te negeren

Wat zijn de verwachtingen van virtual reality in de komende 5 jaar. Deze voorspellingen zijn uit onze observaties en onderzoek naar de markt, hoe VR over wereldwijd uitgerold wordt. 

 

360º camera’s worden steeds populairder

Er zijn verschillende 360º camera’s van consumenten modellen tot professionele setups. Wij zetten de camera’s in voor verschillende doeleinden festivals, evenementen, sportwedstrijden, pitches, 360 films, gezondheidszorg, educatie en marketing. Je kan voetbalwedstrijden bekijken vanaf de middenstip, toeristische plekken bezoeken op het reisbureau, of op het podium staan met je favoriete artiest. 

 

360º content is de toekomst, de ontwikkelingen van 360 graden cameras gaan heel snel. Per project leggen we de voor- en nadelen van de verschillende cameras uit en bevelen we geschikte optie aan. 

 

Het zal een paar jaar duren tot scripted VR-content, films en tv-programma’s uit de grond springen. 

De reden hiervoor is simpel “er zijn nu nog niet genoeg mensen die zelf VR-devices hebben”. In het begin zal er veel ‘free’ of advertentie gebaseerde content beschikbaar zijn. Denk aan sportevenementen en concerten. Gaming zal als eerste storm gaan lopen (games kosten meestal meer om te kopen en hebben minder mensen met headset nodig om winst te genereren). Scripted content zoals 360º graden tv shows en films zullen hierna volgen. 

 

Virtual Reality wordt een grotere markt dan Bitcoins, drones en 3d printing bij elkaar.

Wij zijn het een met Sergio Auguirre ‘we onderschatten serieus de omvang van de VR Markt”. Digi-Capital voorspelt dat VR een $ 150.000.000.000 dollar markt in 2020 zal worden. Maar de berekeningen houden geen rekening mee met hoe goedkoop VR-devices zullen worden Chrysler heeft al virtuele fabriek rondleidingen gemaakt met behulp van de Oculus Rift, Ford en Audi hebben hiermee ook verschillende projecten. VR headsets zie je steeds meer bij autodealers, ziekenhuizen, onderzoeksfaciliteiten en nog veel meer. 

 

Het is niet dat Bitcoins, drones en 3d printing niet bestemd zijn voor enorme markten, het is dat virtual reality en 360º video groter en werkelijk zal worden.